Asbestverwijdering

In de vorige eeuw was asbest een veelgebruikt materiaal. Dit om zijn veelzijdige aspecten: gemakkelijk te hanteren, stevig, hittebestendig, isolerend…. Asbest had zeer veel verschillende toepassingen: in remmen, isolatie, huishoudtoestellen, asbestcement…. De meest voorkomende dakbedekking die asbest bevat zijn golfplaten. Als uw dak hebt met golfplaten dat voor 1998 werd geplaatst dan bevatten deze asbest. Indien uw twijfelt: golfplaten met asbest kunt u herkennen aan de onderkant. Daar hebben ze een honinggraadstructuur.

Sinds 1998 is het gebruik van asbest verboden. Onderzoek heeft aangetoond dat de stof kankerverwekkende eigenschappen heeft. Zolang het in zijn vaste toestand is is er weinig gevaar. Wanneer er platen beginnen te scheuren kunnen de asbestvezels vrijkomen. Het verhandelen van platen brengt echter het grootste risico met zich mee. Bij boren,schijven, zagen… komen grote hoeveelheden vezels vrij. Als u een dak heeft dat ouder wordt en verweert is het aangewezen dat u dit vervangt. U laat dit best over aan iemand die hier in gespecialiseerd is.

Door onze jarenlange ervaring slagen wij erin om asbest op een veilige en efficiënte manier te verwijderen. We volgen jaarlijks een opleiding om de nieuwste technieken onder te knie te krijgen. Daardoor weten wij precies wat de aandachtspunten zijn, welke voorzorgen er genomen moeten worden… De belangrijkste maatregelen zijn: 

  • Speciale bescherming en materiaal voor onze medewerkers
  • Aangepast transport
  • Onmiddellijke verwijdering van de werf

We verwijderen het asbest zonder risico’s voor mens en omgeving. Daarna kijken wij graag met u hoe de verdere renovatie van uw dak moet aangepakt worden.

Wil je asbest laten verwijderen? Vraag meteen je offerte!